Privacy Policy

Privacy Policy 

Privacy beleid Lifestyle By Leonie

Versie 0.3
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 11-05-2018

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons Privacy-en Cookie-beleid.

Dit privacy beleid is van toepassing op het gebruik van deze website en de daarop ontsloten dienstverlening van lifestylebyleonie.nl

Je gegevens zijn veilig en worden nooit aan derden verkocht.

Lifestyle By Leonie, L Oostwoud-Hulsker, gevestigd aan Kromme elleboog 5, 9541bs Vlagtwedde, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Inhoud

  1. Contactgegevens
  2. Persoonsgegevens die Lifestyle by Leonie verwerkt
  3. Met welk doel en op basis van welke grondslag Lifestyle by Leonie persoonsgegevens verwerkt
  4. Geautomatiseerde besluitvorming
  5. Hoe lang worden persoonsgegevens bewaard
  6. Delen van persoonsgegevens met derden
  7. Cookies, of vergelijkbare technieken, die Lifestyle by Leonie gebruikt
  8. Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
  9. Privacy en toezicht 
  10. Hoe Lifestyle by Leonie persoonsgegevens beveiligd
  11. Contactgegevens
  12. Wijzigingen privacy beleid

1. Contactgegevens

L Oostwoud-Hulsker 


Kromme elleboog 5 


9541bs Vlagtwedde. 


[email protected] 

2. Persoonsgegevens die Lifestyle by Leonie verwerkt

Lifestyle by Leonie verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van haar diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan haar verstrekt middels het plaatsen van een bestelling. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die Lifestyle by Leonie verwerkt:

- Voor- en achternaam
- Adresgegevens
- Telefoonnummer (eventueel)
- E-mailadres

-Ip-Adres



3. Met welk doel en op basis van welke grondslag Lifestyle by Leonie persoonsgegevens verwerkt

Lifestyle by Leonie verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

- Het afhandelen van jouw bestelling;
- Verzenden van een  nieuwsbrief en/of reclamefolder (voor de toekomst);
- Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om een bestelling uit te kunnen voeren;
- Je te informeren over wijzigingen van diensten en producten;
- Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken;
- Om bestellingen bij je af te leveren;

-Ip adres om misbruik bij betaling te herkennen;

- Lifestyle by Leonie verwerkt ook persoonsgegevens omdat wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor de belastingaangifte.

Wij verwerken jouw gegevens dus op grond van artikel 8 sub a en sub b WBP.

4. Geautomatiseerde besluitvorming

Lifestyle by Leonie neemt wel op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Lifestyle by Leonie) tussen zit, wel worden deze besluiten door een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Lifestyle by Leonie) gecontroleerd.

Lifestyle by Leonie gebruikt de volgende computerprogramma's of -systemen:

Opencart:

Opencart is een website platform van Lifestyle by Leonie en handelt als de hoofdbasis van alle geautomatiseerde systemen. Lifestyle by Leonie heeft hiervoor alle opgenoemde systemen gekoppeld aan het Opencart platform zodat de verwerking van persoonsgegevens soepeler verloopt.

Gegevens die je invult tijdens het plaatsen van een order of het versturen van een bericht worden opgeslagen op de servers van onze verwerker Opencart. Opencart zorgt voor een beveiligingsniveau dat past bij de te verwerken gegevens en neemt adequate maatregelen om gegevens te beschermen tegen verlies, of enige vorm van onrechtmatige verwerking.Zo wordt standaard gebruik gemaakt van een SSL-verbinding.


Mollie: 

Mollie BV is een betalingsplatform van voor betalingen vanuit de website, denk hierbij aan IDeal.

Als jij een order hebt geplaatst en je wilt betalen mag je kiezen uit bepaalde betalingsmogelijkheden.

Mollie laat je dan een venster zien zoals je gewend bent om te kunnen betalen met bijv. IDeal.

De website van een zogenaamde payment processor is een beveiligde verbinding.

Je betaal gegevens worden niet doorgegeven aan onze servers en worden dan dus ook niet opgeslagen door Lifestyle by Leonie.

Wanneer de betaling is voltooid , krijg je hiervan een bericht van het Opencart platform (Lifestyle by Leonie) Mollie en alle aangesloten transactie bedrijven zijn beveiligd en dat is duidelijk geworden in hun vernieuwde privacy wetgeving. Hiervoor moeten we je doorsturen naar www.mollie.com Deze koppeling maakt gebruik van een beveiligde link en hierdoor zullen jouw gegevens niet buiten deze link komen.


Webwinkelkeur:

Webwinkelkeur is een platform dat reviews voor ons verzameld.Als je een bestelling plaatst bij Lifestyle by Leonie delen wij je naam en email adres met Webwinkelkeur.Ze sturen je dan een uitnodiging om ons te

beoordelen.Ze gebruiken deze gegevens enkel met doel om je uit te nodigen. Ze hebben passende technische en oranisatorische maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen.We hebben een verwerkersovereenkomst met hun afgesloten.


PayPal:

Paypal is een online bankrekening die je kan openen om buitenlands betalingen te doen. PayPal bied je de optie om met je online bankrekening

(die gelinkt is met je eigen bankrekening) te je aankoop te betalen. Hierbij neemt het platform van Lifestyle by Leonie jouw gegevens over voor de verwerking van 

je order. PayPal biedt jouw deze betaalmethode in een beveiligde link net als Mollie en Pay.nl. Als dit geen beveiligde link is, annuleer je aankoop direct en neem gelijk contact met Lifestyle by Leonie of PayPal op (www.paypal.com) 

Jouw gegevens zijn veilig in deze betaallink en het zal nooit buiten de link terechtkomen.


Pay.nl:

Voor het afhandelen van een deel van de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van Pay.nl

Deze verwerkt uw naam, adres en woonplaats en uw betaalgegevens. 

Pay.nl deelt in het geval van een aanvraag voor een uitgestelde betaling (Afterpay) persoonsgegevens en orderdata met achterafbetaaldienstverleners.

Pay.nl is goed beveiligd dit is duidelijk geworden in hun privacy wetgeving, hiervoor moeten we je doorsturen naar  https://www.pay.nl/privacybeleid

Met Pay.nl hebben wij een verwerkingsovereenkomst.


MyParcel:


MyParcel is een dochterbedrijf van PostNL. Zij zijn verantwoordelijk voor het verzenden van jouw aankoop. Als jouw betaling is verwerkt, dan wordt jouw aankoop in orde gemaakt en naar het dichtstbijzijnde Myparcel /PostNL afleverpunt gebracht. MyParcel heeft jouw gegevens nodig voor het verzenden van jouw aankoop. De gegevens die ze overnemen zijn je adres en aanvullende gegevens die jij hebt opgegeven. Dit is ten alle tijden te veranderen mocht je per ongeluk een verkeerde adres hebt ingevuld. Jouw gegevens komen in het Lifestyle by Leonie bedrijfsplatform van MyParcel en zo worden jouw gegevens verwerkt. Omdat Opencart en MyParcel gekoppeld zijn worden labels en verzendingen automatisch doorgestuurd naar de platformen. Zo is het voor Lifestyle by Leonie makkelijker om jouw label te printen en je verzending zo goed en snel mogelijk te laten verlopen. Met PostNL kan je met een track-and-trace code jouw zending volgen. Jij kan er voor zorgen dat alleen jij deze zending kan inzien. Als jij deze code deelt, dan kunnen eventuele gevolgen voor jou komen en niet voor Lifestyle by Leonie of MyParcel. 

MyParcel is goed beveiligd, voor hun privacy policy moeten we je doorsturen naar: https://backoffice.myparcel.nl/pdf/myparcel-privacyverklaring.pdf

Met MyParcel hebben wij een verwerkingsovereenkomst.


Google:


Wij gebruiken google analytics omdat we graag willen weten hoe onze bezoekers de website gebruiken, zodat we het gebruik van onze website kunnen optimaliseren. Via deze website worden er daarom analytische cookies van google geplaatst.

De informatie wordt zo goed mogelijk geanonimiseerd en versleuteld.

Jouw IP-Adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. Wij kunnen je daarom niet persoonlijk herleiden.

Wij hebben een verwerkingsovereenkomst met google.



Facebook:


Facebook is een online social media website wat jou vele opties bied om verbonden te zijn met cyberspace en iedereen met een profiel en/of pagina. Lifestyle by Leonie gebruikt een bedrijfspagina op Facebook voor commerciële doeleinden. Deze bedrijfspagina wordt  beheerd door: L Oostwoud-hulsker en W Oostwoud. De gegevens die er worden gebruikt zijn jouw opgegeven gegevens vanuit jezelf of met toestemming van je Facebook profiel. Lifestyle by Leonie gebruikt voor bijvoorbeeld winacties gegevens om met je in contact te komen zodra je hebt gewonnen. Dit gebeurt alleen met jouw toestemming. Voor elke winactie worden er voorwaarden gemaakt. Jij dient deze te accepteren voor jouw veiligheid als je mee wilt doen. Posts die gemaakt worden op Facebook, zijn door L Oostwoud-Hulsker geplaatst. Los van andere volgers heeft niemand toegang tot jouw gegevens als je toestemming geeft dat wij ze mogen gebruiken.



Instagram:


Instagram is een social media website die voornamelijk foto’s en video’s gebruikt om te laten zien aan volgers en/of de rest van de wereld door middel van profielen. Instagram is een onderdeel van Facebook en is ook gelinkt voor posts aan Facebook. Instagram wordt

net zoals Facebook gebruikt voor commerciële doeleinden. Dit doen wij doormiddel van advertenties en posts. Hierbij gelden dezelfde voorwaarden als bij Facebook

Instagram wordt

net zoals Facebook gebruikt voor commerciële doeleinden. Dit doen wij doormiddel van advertenties en posts. Hierbij gelden dezelfde voorwaarden als bij Facebook.






5.Hoelang worden persoonsgegevens bewaard?: 


Lifestyle by Leonie bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende categorieën van persoonsgegevens:

  • Persoonsgegevens > Bewaartermijn: 60 dagen tot 7 jaar > Reden: Zodat wij gelijk jouw gegevens kunnen vinden mocht je bijvoorbeeld willen retourneren.
  • Contactgegevens > Bewaartermijn: 60 dagen tot 7 jaar > Reden: Zodat wij gelijk jouw gegevens kunnen vinden mocht je bijvoorbeeld willen retourneren.
  • Adres > Bewaartermijn: 60 dagen tot 7 jaar > Reden: Dezelfde reden die wordt gegeven voor de bovengenoemde categorieën.
  • Betaalgegevens > Bewaartermijn: 60 dagen tot 7 jaar > Reden: Voor de betalingsverkeer en retourzendingen.
  • Email > Bewaartermijn: 3 maand >Reden : Zodat we gelijk jouw gegevens kunnen terug vinden mocht er onverhoopt iets mis zijn met de order/garantie termijn.

Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij de factureren met uw gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus voor zolang het termijn loopt (7 jaar) bewaren.

Heeft u zich aangemeld voor onze nieuwsbrief , dan blijven deze gegevens bewaard totdat u zich zelf weer afmeldt voor de nieuwsbrief.


6. Delen van persoonsgegevens met derden

Lifestyle by Leonie deelt jouw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkers-overeenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Lifestyle by Leonie blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Daarnaast verstrekt Lifestyle by Leonie jouw persoonsgegevens aan andere derden. Dit doen wij alleen met jouw nadrukkelijke toestemming dwz akkoord gaan van onze algemene voorwaarden en privacy policy tijdens het plaatsen van een bestelling op www.lifestylebyleonie.nl



Categorie

Naam

Doel

Welke gegevens

  • Persoonsgegevens
  • Contactgegevens
  • Adres
  • betaalgegevens

Opencart

Verwerken van orders

Naam, email, telefoonnummer, straat, postcode, huisnummer, plaats, land, IBAN nummer

  • betaalgegevens
  • persoonsgegevens
  • adres

Mollie/pay.nl

Verwerken van betaling

IBAN nummer, bic nummer, naam, adres, betaald bedrag,Email

  • adresgegevens
  • contactgegevens
  • Persoonsgegevens

MyParcel/
PostNl

Verwerken van aankoop doormiddel van verzending

Naam, adres, postcode, huisnummer, plaats, land,Email



                   Contactgegevens

  • Adres
  • Betaalgegevens
  • Persoonsgegevens 
  • Contact gegevens
  • Contact gegevens    

   





Paypal





Webwinkelkeur


MailChimp




  

Verwerken van betaling


 

Reviews verzamelen


Nieuwsbrief                    

Naam, PayPal rekeningnummer, betaald bedrag , Email



Naam, Email , ordernummer.


Naam , Email



7. Cookies, of vergelijkbare technieken, die Lifestyle by Leonie gebruikt

Lifestyle by Leonie gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Lifestyle by Leonie gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden.Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Wij hebben google niet toegestaan de verkregen analytics-informatie te gebruiken voor andere google diensten. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/


8. Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen: Je rechten!

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Lifestyle by Leonie en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar [email protected]

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .


9.Privacy en toezicht: 

Lifestyle by Leonie wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

10. Hoe Lifestyle by Leonie persoonsgegevens beveiligd

Lifestyle by Leonie neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Kortom , zowel Lifestyle by Leonie als haar providers stellen alles in het werk om jouw persoonsgegevens veilig te hebben en te houden! 

ICT maatregelen:

-Servers en apparaten van ons zijn uitgerust met een actuele beveiligingssoftware , zoals een virusscanner.

-We versturen jouw gegevens alleen via beveiligde internetverbindingen (SSL) ,dit kun je zien aan de adresbalk ‘HTTPS’en het hangslotje.

-Wachtwoord beleid

-Backup

Electronische maatregelen:

-Camera toezicht

Fysieke maatregelen:

-Afsluitbare gevelopening met politie keurmerk

-Raambekleding


Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met [email protected]


11 Contactgegevens: Heeft u vragen over deze Privacy policy? Neem gerust contact met ons op!

E [email protected]

T 06-44697964

Contactpersoon: L Oostwoud-Hulsker


12 Wijzigingen in het privacy beleid

Lifestyle by Leonie behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het privacybeleid.